Kilo almak ne yazık ki sadece ülkemizde değil, tüm dünya genelinde oldukça büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Özellikle son yıllarda Obezite sorununun hızla artış göstermesi, sağlık sorunlarının da orantılı olarak yükselmesine neden oldu. Kiloya bağlı sağlık sorunları yaşamamak ve fit bir vücuda sahip olmak isteyenler, kilo vermek için her seçeneği değerlendiriyor. Bu seçeneklerden birisi de zayıflama çayları. Bu yazımızda sizlere zayıflama çayları hakkında bilgi verirken, en iyi zayıflama çayları konusunda da önerilerde bulunacağız.
Bitkisel Zayıflama Çayları Ne İşe Yarar?
Bitkisel zayıflama çayları, kilolu kişilerin daha kolay kilo vermesini sağlayan bir aracıdır. Bu çayların içerisinde yer alan bitkiler, vücutta yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırır, yağların parçalanmasına yardımcı olur, ödem attırır ve daha birçok şekilde kilo vermeye yardımcı olur.
En Hızlı Zayıflatan Bitki Çayları Nelerdir?
En hızlı zayıflatan bitki çayları şu şekilde sıralanabilir;
- Yeşil Çay
- Beyaz Çay
- Yaban Mersini Çayı
- Maydanoz Çayı
- Mate Çayı
- Tarçın Çayı
- Zencefil Çayı
- Kuş Otu Çayı
- Pu – Erh Çayı
En hızlı kilo verdiren bitki çaylarını biraz daha yakından inceleyelim…
Yeşil çay, kilo vermek isteyenlerin yardımcı olarak ilk başvurdukları içecek olarak bilinmektedir. Zayıflamaya yardımcı çaylar dendiği zaman yeşil çay kesinlikle birinci sırada yer alır. Metabolizma hızlandırıcı yeşil çay, yağ yakımını hızlandırdığı için kişinin kolay ve çabuk kilo vermesini sağlayacaktır. Yeşil çayın düzenli tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle aşırı kilolu kişilerin düzenli olarak yeşil çay tüketmesi durumunda kilo vermeleri çok daha hızlı olacaktır. Yeşil çay, bir bardak kahvenin yarısı oranda kafein içermektedir. Bu nedenle özellikle çarpıntı sorunu yaşayanların, kalp – tansiyon ve depresyon tedavisi gören hastaların yeşil çayı dikkatli tüketmesi gerekmektedir.
Son yılların en popüler çaylarından birisi olan beyaz çay, kilo vermek isteyenler tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Beyaz çay, yağların vücutta depolanmasını engelleme özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan polifenoller ve kafein sayesinde kilo verdirme özelliğini de taşımaktadır. Kilo vermeye yardımcı beyaz çay, vücutta yağ hücresi oluşumunu baskılayarak yağın birikmesini engellemektedir. Hamilelerin ve emziren annelerin bu çayı tüketmesi tavsiye edilmemektedir. Beyaz çay tüketimi kişilerde çarpıntı, tansiyon, mide bulantısı, kusma ve uykusuzluk gibi problemlere neden olabilmektedir. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmak akıllıca olacaktır.
Kilo vermek için diyetin yanı sıra iştahı kapatmak da çok önemlidir. İştahı kapatmak için yaban mersini çayı tüketilebilir. Yaban mersini çayı, kan şekerini dengeleme özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde tüketen kişilerde açlık hissini ortadan kaldıracaktır. Kilo verdiren yaban mersini çayını hazırlamak için bir bardak kaynamış su içerisinde 1 yemek kaşığı dolusu yaban mersini meyvesi ve yaprağı eklenmelidir. Bu çayın demleme süresinin uzatılmaması gerekmektedir. 10 dakika demlenme süresi en idealidir. Dem süresi uzadıkça çayda bir acılık oluşur ve bu da tüketimini zorlaştıracaktır.
Kilo vermek için öncelikle vücutta bulunan ödemin atılması gerekmektedir. Ödem atmak için kullanılan bitki çayı, maydanoz çayı olarak bilinmektedir. Maydanoz, vücuttaki ödemin atılmasını sağlayan en önemli bitkilerden birisidir. Düzenli olarak maydanoz çayı tüketimi sonucunda vücuttaki tüm ödem atılacaktır. Maydanoz çayı hazırlamak için 1 bardak kaynamış su içerisine 2 çay kaşığı kıyılmış maydanoz eklemek ve 3 – 4 dakika demlemek gerekmektedir. Demlenen çay süzülerek tüketilebilir. Bu çay, emziren anneler ve hamileler tarafından tüketilmemelidir.
Piyasada en fazla satılan zayıflamaya yardımcı bitki çayı, mate çayıdır. Mate çayı, içerisinde yer alan mateine bileşenleri sayesinde metabolizmayı hızlandırma ve vücut ısısını yükselterek daha fazla kalori yakılmasını sağlama özelliğine sahiptir. Tokluk hissi veren mate çayı, aynı zamanda iştah kontrolü yapma konusunda da oldukça etkilidir. Yapılan araştırmalarda diyetini mate çayı ile destekleyen kişilerin, desteklemeyen kişilere göre daha fazla kilo verdikleri belirlenmiştir. Hamile ve emziren annelerin bu çayı tüketmesi tavsiye edilmemektedir. Mate çayı yan etkileri mide bulantısı, baş dönmesi, kusma ve kalp çarpıntısı olarak söylenebilir. Mate çayının hazırlanması için mate yapraklarının kaynamış suda 3 – 4 dakika demlenmesi ve süzülerek içilmesi gerekmektedir.
Tarçın çayı, termojenik etkiye sahip bir çaydır. Bu özelliği sayesinde tüketenlerin vücut sıcaklıklarını yükseltir. Vücut sıcaklığı yükselen bir kişinin metabolizması daha hızlı çalışır ve kilo vermesi hızlanır. Kilo verdiren tarçın çayı, kişinin yediklerini çok çabuk yakmasına yardımcı olmaktadır. Kan şekerini dengeleme özelliğine sahip olan tarçın çayı, iştahı bastırır ve kolesterolü de dengeler. Tarçın çayı ister sade tüketilebilir ister hazırlanan diğer bitkisel çayların içerisinde toz olarak ilave edilebilir.
Zayıflatan bitki çayları arasında yer alan zencefil çayının en büyük özelliklerinden birisi, mide sakinleştirici etkisinin olmasıdır. Zencefil çayı, sindirimi kolaylaştırır ve mide bulantısına iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı zencefil çayı, aynı zamanda kişinin psikolojisini de iyi tutmasını sağlayarak diyet dönemini daha rahat geçirmeye fırsat vermektedir.
Kuş otu çayı çok fazla bilinmemekle birlikte zayıflatan bitki çayları arasında en etkililerden birisidir. Kuş otu çayı, potasyum ve magnezyum yönünden oldukça zengin bir bitki çayıdır. Özelliği vücutta bulunan fazla suyun atılmasını sağlamak ve şişliği önlemektir. Metabolizma hızlandırıcı etkiye de sahip olan kuş otu çayı, kilo vermek için mutlaka tüketilmesi gereken bitki çaylarından birisidir.
En yararlı bitki çayları arasında yer alan Pu – Erh çayı, vücutta bulunan yağ oranının azaltılması konusunda oldukça başarılıdır. Yağ hücrelerini küçülten bitki çayı, sabahları kahvaltı öncesinde aç karna tüketilmelidir. Böylece yağ hücreleriyle çok daha kolay mücadele edecektir. Pu – Erh çayı, günlük olarak düzenli tüketilmesi gereken bitki çaylarından birisidir.
0 Yorum yapıldı