Vodafone aboneleri faturalı hat kullanımlarında taahhütlü paket tercih ettiklerinde daha düşük fatura öderler. Aylık ödemeleri uyguna geldiği için birçok faturalı Vodafone abonesi, 12 – 24 ay taahhütlü tarifeleri kullanır. Ancak bazı zamanlarda bu taahhütlü bozmak zorunda kalınabilir. Taahhüt bozma, cezai işlem gerektirir. Bu yazımızda Vodafone Taahhüt Sorgulama, Taahhüt Bozma Cezası Öğrenme hakkında bilgi vereceğiz.
GSM operatörleri, hem abonelerini ellerinde tutmayı garantilemek hem de onlara daha uygun tarifeler sunmak adına taahhütlü paketler hazırlamaktadır. Taahhütlü faturalı hat kullanan aboneler, normal şartlarda tarifeye ödemeleri gereken tutarın çok altında ödeme yaparlar. Ancak bunun yanında belirtilen taahhüt süresi boyunca hattı kullanmak zorundadırlar.
TAAHHÜT NE DEMEK?
Taahhüt, bir şeyi yapmayı üstüne alma, üstlenme anlamına gelmektedir. Bir kişi herhangi bir konuda taahhüt verdiği zaman onun tüm yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır. Taahhüt kavramı çoğunlukla operatörler tarafından kullanılır. GSM operatörleri, abonelerinin kendilerinde kalmasını garantilemek için bazı taahhütlü tarifeler hazırlar. Normal şartlarda tarifeye biçilen ücretten çok daha düşünü taahhütlü abonelikler için sunulur. Bu sayede abone en az 1 – 2 yıl daha operatöre bağlı kalacaktır.
VODAFONE TAAHHÜT SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Abonelerine taahhütlü tarifeler sunan operatörlerden birisi de Vodafone’ dur. Vodafone, birçok farklı tarifeyi hem taahhütlü hem de Taahhütsüz olarak abonelerine sunmaktadır. Vodafone taahhütlü tarife aboneleri, taahhüt sürelerinin ne zaman biteceğini kolayca öğrenebilirler. Vodafone taahhüt sorgulama işlemi şu şekilde yapılır;
- Vodafone yetkili bayileri üzerinden taahhüt sorgulaması yapılabilir.
- 0 542 542 00 00 numaralı Müşteri Hizmetleri Numarası üzerinden taahhüt sorgulama işlemi yapılabilir.
- Vodafone internet sitesi üzerinden taahhüt sorgulama işlemi yapılabilir.
VODAFONE SİTESİNDEN TAAHHÜT SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Vodafone sitesinden taahhüt sorgulama işlemi şu şekilde yapılır;
- Birinci Adım
Vodafone resmi internet sitesine girilir.
- İkinci Adım
Sitenin ana sayfasından sisteme cep telefonu numarası ve şifre ile giriş yapılır.
- Üçüncü Adım
Girişin ardından ana sayfanın üst kısmında bulunan “Tarife ve Paketlerim” sekmesine tıklanır.
- Dördüncü Adım
Açılan sayfada kişinin taahhütünün hangi tarihte sona ereceği ve cayma durumunda ne kadar ödemesi gerektiği bilgisine ulaşılır.
VODAFONE TAAHHÜT BOZMA CEZASI NASIL ÖĞRENİLİR?
Vodafone taahhütlü tarife kullanan aboneler, yukarıda anlattığımız şekilde kolaylıkla taahhüt bitim sürelerini öğrenebilirler. Bu sayfa üzerinden cayma bedelini de görmek mümkündür. Sitede, tarifenin daha ne kadar kullanılması gerektiği ve taahhütünün bozulması durumunda cayma bedeli olarak ödenmesi gereken tutar bilgisi yer alır.
Vodafone taahhüt bozma cezası, tamamen abonelik sözleşmesi göz önünde bulundurularak yapılır. Aboneye taahhüt kapsamında ne kadar indirim sağlandığı, taahhüt karşılığında ne gibi hizmetler verildiği önemli bilgilerdir. Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğu zaman abonenin taahhüt bozma cezası belirlenmiş olacaktır.
Örnek vermek gerekirse; Taahhütsüz olarak 100 TL olan bir tarifeyi taahhütlü olarak 70 TL’ye alabilir. 12 ay taahhütlü olan bu tarifede bir de 320 TL cihaz parası olduğu düşünülürse cayma bedeli olarak 12 x 30 + 320 = 680 TL para talep edilecektir. Bu sadece bir örnektir. Vodafone abonesinin kullandığı taahhütlü hattın özelliklerine göre cayma bedeli cezası değişiklik gösterecektir.
0 Yorum yapıldı