Travazol krem, egzama, kızarıklık, kaşıntı ve ağrılı iltihap gibi durumlar için kullanılan medikal bir kremdi. Sadece eczanelerde satılan bu krem, cilt sorunları için kullanılmaktadır. Bu yazımızda Travazol Kremi Nedir, Hangi Yaralara İyi Gelir sorularına cevap vereceğiz.
Cilt ile ilgili sorunlarda kullanılan kremlerden birisi de Travazol kremdir. Eczanelerde satılan bu krem, cilt üzerinde oluşan mantar ve bakteri kaynaklı rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. Özellikle egzama, kızarıklık, kaşıntı ya da ağrılı iltihap sorunlarında tavsiye edilmektedir.
TRAVAZOL KREMİ NEDİR?
Travazol krem, mantar ve bakteri kaynaklı cilt hastalıklarından kaynaklı bir sorundur. Ciltte oluşan bu tür sorunları tedavi etmek amacıyla kullanılan Travazol krem, sadece doktor tarafından kullanılması gereken ilaçlar arasındadır.
Kuvvetli bir ilaç olması nedeniyle doktor önerisi ile kullanılması gereken bu ilaç, bazı kişilerde alerjik etkiler göstermektedir. Bu durumda iyileşme yerine daha sıkıntılı durumlara neden olabilmektedir. Özellikle küçük çocuklarda görülen cilt sorunlarında kesinlikle kullanılmamalıdır.
TRAVAZOL KREMİ ETKEN MADDELERİ NEDİR?
Travazol krem etken maddeleri şu şekilde sıralanır;
- İzokonazol Nitrat
- Diflukortolon Valerat
- Likit Parafin
- Polisorbat
- Vazelin
- Alkol
- Stearat
- Distile
TRAVAZOL KREM HANGİ YARALARA İYİ GELİR?
Travazol krem hangi yaralara iyi gelir sorusuna şu şekilde cevap verilebilir;
- Ağır iltihabi cilt hastalıklarında
- Egzamada
- Ellerde, parmak aralarında, kasıklarda ve genital bölgede görülen mantar enfeksiyonlarında
- Mikrobik cilt sorunlarında
- Dermatofitlerde
- Mayalarda
- Maya benzeri mantarlarda
- Bulaşıcı deri hastalıklarında
- Cilt kaşıntılarında
- Cilt yanmalarında
- Cilt sızılarında
- Alerjik deri döküntülerinde
TRAVAZOL KREM HANGİ DURUMLARDA KULLANILMAMALIDIR?
Travazol krem bazı durumlarda kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu nedenle doktor tavsiyesi ile kullanılmasının altı çizilmektedir. Travazol krem hangi durumlarda kullanılmamalıdır sorusuna şu şekilde cevap verilebilir;
- Travazol krem ilerisinde bulunan herhangi bir maddeye karşı hassasiyet olması durumunda kullanılmamalıdır.
- Tedavi anında tüberküloz, frengi, virüs hastalıkları, gül hastalığı, ağız civarında dermatit ya da aşı sonrası görülen deri enfeksiyonlarında kullanılmamalıdır.
- Bakteri enfeksiyonu ile birlikte seyreden deri hastalıklarında uygun tedavi ile kullanılmalıdır.
- Daha önce Glokom şikayeti yaşamış olan hastaların bu durumu mutlaka doktora bildirmesi gerekir.
- Mikonazol, ekonazol ve tiokonazol gibi ilaçları kullananların mutlaka doktora bildirmesi gerekir.
- Travazol krem yüze uygulanacaksa mutlaka gözle temasından kaçınmak gerekir.
TRAVAZOL KREM NASIL KULLANILMALIDIR?
Travazol krem nasıl kullanılmalıdır sorusuna şu şekilde cevap verilebilir; Travazol krem, doktor önerdiği takdirde günde 2 defa olacak şekilde kullanılabilir. Kremin kullanımında doktorun önerdiği miktarın dışına asla çıkılmamalıdır. Travazol krem kullanımı başladıktan sonra en fazla 2 hafta tedavinin ardından kullanım mutlaka sonlandırılmalıdır.
Travazol ilaç kullanımının sonlandırılmasının ardından doktor isterse farklı bir ilaç ile tedaviye devam edebilir. Travazol krem, hastalığın olduğu bölgeye haricen sürerek kullanılmalıdır. Travazol krem bir defalık fazla dozda kullanılıyorsa ya da kazara yutulursa herhangi bir sağlık sorununa neden olmamaktadır.
0 Yorum yapıldı