Teknolojinin ilerlemesi ve akıllı telefon teknolojisine geçilmesi ile birlikte günlerce süren hatta haftayı bulan şarj ömrü bir günde yarım günlere kadar düşmeye başladı. Telefon kullanıcılarının korkulu rüyası haline gelen telefon şarjının çabuk bitmesi, herkesin çözüm yolu aradığı sorunların başında geliyor. Bu yazımızda Telefon Şarjım Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım sorusuna cevap vermeye çalışacağız.
Telefonların akıllı olmasıyla birlikte kullanıcıların telefondan beklentileri de artmaya başladı. Eskiden sadece konuşmak ve mesaj atmak için ele alınan cep telefonları artık elimizden bırakamadığımız bir gereç halini aldı. Bu kadar çok kullanılan bir cihaz olması da elbette telefonun şarj ömrünün kısalmasına neden oldu.
TELEFON ŞARJIM ÇABUK BİTİYOR NE YAPMALIYIM?
Telefonun şarjının çok kısa sürede bitmesi, herkesi çok rahatsız eden durumlardan birisidir. gün çerisinde özellikle de en ihtiyaç duyulduğu zamanlarda bir anda bitiveren şarj, insanları çaresiz durumda bırakabilmekte. Telefon şarjım çabuk bitiyor ne yapmalıyım diyenler için yapılabilecek bazı işlemler mevcut elbette. Telefonun şarj ömrünü uzatmak için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor;
3G – 4G gibi servisler ihtiyaç olmadığı zamanlardan kapatılmalıdır. Telefon gerekli durumlarda 2G moduna indirilirse şarjı daha fazla dayanır.
Telefonun şarjını en fazla tüketen, arka planda çalışan programlardır. Arka plan programlarını sık sık kapatarak şarjın geç bitmesi sağlanabilir.
Ekranın çok parlak olması, şarjın çabuk bitmesine neden olan etkenlerden birisidir. Ekran parlaklığı otomatik kullanılarak ya da manuel’de kısık seviyede tutularak şarjın bitmesi engellenebilir.
Titreşim, telefon şarjını tüketen bir diğer unsurdur. Titreşim, telefona her gelen mesajda ya da aramada telefonun şarjının biraz daha azalmasına neden olacaktır. Özellikle çok sık telefonla görüşenlerin titreşim özelliğini kapalı tutması doğru olacaktır.
Akıllı telefonlar, yüklü olan uygulamaların güncellemelerini sürekli olarak otomatik şekilde yaparlar. Her güncelleme işlemi, telefonun şarjını biraz daha azaltacaktır. Telefondan otomatik güncellemenin kaldırılması, şarjın erken bitmesini engellemek için akıllıca olacaktır. Bu durumda sadece gerekli uygulamalar güncellenerek depolamadan da tasarruf edilebilir.
Hücre bilgi ekranı, telefonun şarjını en fazla yiyen detaylardan birisidir. hücre bilgi ekranını kapatarak şarjın daha uzun süre dayanması sağlanabilir.
Piyasada satılan lityum piller, şarjın bitmesi beklenmeden şarj edilmelidir. Telefonun şarjı %40 dahi olsa beklemeden şarj ederek pil ömrünü uzatmak mümkün olacaktır.
Telefonun şarj ömrünü artırmak için telefonu elektriğe uzun süre takılı halde bırakmamak gerekir. Telefon, şarjı dolduğu anda fişten çıkartılmalıdır. Böylece ömrü daha uzun olacaktır.
Telefonun şarjının bitmesine en büyük nedenlerden birisi de hareketli temalardır. Görüntü olarak oldukça hoş ve eğlenceli olan bu temalar, şarj ömrünü fazlasıyla yerler. Şarjın çabuk bitmesini istemeyenler, hareketli tema kullanmaktan kaçınmalıdır.
Telefonun uzun süre şarjının devam etmesi için orijinal şarj aleti mutlaka tercih edilmelidir. Orijinal olmayan şarj aletleri, bataryanın ömrünü olumsuz yönde etkilemekte ve kısa sürede tükenmesine neden olmaktadır.
Pil tasarruf modu, hemen her telefonda bulunur. Bu modun özelliği, pilin ömrünü uzatmaktır. Telefon şarjının hemen bitmemesi için pil tasarruf modu her zaman açık konumda bulunmalıdır. Bu uygulama, pilin ömrünü azaltan uygulamaların kullanımını azaltarak şarjı korumaya alacaktır.
TELEFONUN ŞARJINI YİYEN UYGULAMALAR HANGİLERİDİR?
Telefonun şarjının çabuk bitmesine neden olan çok sayıda uygulama bulunur. Bu uygulamaların mümkün olduğunca kapalı tutulması, şarj ömrünün uzamasını sağlayacaktır. Telefonun şarjını yiyen uygulamalar şu şekilde sıralanabilir;
- Candy Srush Saga Oyunu
- Anti Virüs Programları
- Snapchat
- The Weather Channel
- Kamera
- Google Maps
- Clean Master
- Facebook Messenger
- Cooki Jam Oyunu
- Path
- Periscope
- Angry Birds Oyunu
- Clash Of Clans Oyunu
0 Yorum yapıldı