Telefon Kullanırken Farkında Olmadan Yaptığınız 5 Büyük Hata


82
804 Paylaşım, 82 points

Akıllı telefonlar artık her yaştan insanların vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Öyle ki telefonsuz olunan her an insanlar kendilerini eksik görmeye başladı. Telefon kullanımının yoğun olmasının yanı sıra bu kullanım sırasında birçok hata da fark edilmeden yapılabiliyor. Bu yazımızda Telefon Kullanırken Farkında Olmadan Yaptığınız 5 Büyük Hata hakkında bilgi vereceğiz.

Cep telefonları artık hayatımızın büyük bir bölümünü ele geçirdi. Özellikle sosyal medya platformlarının da gelişmesi sonrasında birçok kişi telefonu eline yapışık şekilde yaşamaya başladı. Akıllı telefon kullanıcıları günlük hayatlarında farkında bile olmadan birçok kullanım hatası yapabiliyor.



TELEFON KULLANIRKEN FARKINDA OLMADAN YAPTIĞINIZ 5 BÜYÜK HATA NELERDİR?

İnsanlar cep telefonlarını kullanırken hiç fark etmedikleri bazı hataları yapmaktadır. Fark edilmeyen bu hatalar nedeniyle birçok zarara maruz kalmakla yüz yüze kalınabiliyor. Telefon Kullanırken Farkında Olmadan Yaptığınız 5 Büyük Hata şu şekilde sıralanıyor;

  • Akıllı telefon yakınındayken uyumak
  • Çok uzun süre mavi ışığa maruz kalmak
  • Düşük sinyal veren telefonu kullanmak
  • Telefonu sürekli cilde temas halinde bulundurmak
  • Telefona bakarken yanlış pozisyonda durmak

AKILLI TELEFON YAKININDAYKEN UYUMAK

Akıllı telefon yakınındayken uyumak, yapılabilecek hatalardan birisidir. Cep telefonlarının içerisinde temel olarak çok sayıda elektromanyetik verici ve alıcı bulunur. Bu nedenle etrafına radyo dalgaları yayar. Uzun süre bu dalgalara maruz kalan kişilerin beyninde bazı olumsuz etkiler oluşacaktır.

Cep telefonu kullanıcıları özellikle uyurken telefonlarını baş uçlarında tutmamalıdır. Telefonu yakınında tutacak olan kişiler, ya telefonunu tamamen kapatmalı ya uçak moduna almalı ya da başka bir odada tutmalıdır.

ÇOK UZUN SÜRE MAVİ IŞIĞA MARUZ KALMAK

Çok uzun süre mavi ışığa maruz kalmak, yapılabilecek hatalardan birisidir. Cep telefonu sahiplerinin hemen hepsi uyumadan önce yatakta son bir kez sosyal medya hesaplarına bakmaktadır. Ancak karanlık ortamda cep telefonunun yaydığı mavi ışık son derece zararlıdır.

Cep telefonundan yayılan mavi ışık, uyumak için gerekli olan melatonin hormonuna olumsuz etki etmektedir. Bunun yanı sıra görme bozuklukları ve baş ağrısına da neden olacaktır. Bu nedenle geceleri karanlıkta mümkün olduğunca telefona bakmamak gerekmektedir.

DÜŞÜK SİNYAL VEREN TELEFONU KULLANMAK

Düşük sinyal veren telefonu kullanmak, yapılabilecek hatalardan birisidir. Telefonun sinyali düşük olduğu zaman arama yapılmasına izin verme. Bu süreçte kullanıcı telefonla arama yapmaya çalışırsa arama kalitesi düşecektir.

Telefonun sinyalinin düşük olması, daha fazla radyasyon yayması anlamına gelmektedir. Telefon ne kadar fazla radyasyon yayarsa o kadar sağlığa zarar vermektedir. Bu nedenle telefonun sinyali düşük olduğu zamanlarda mümkün olduğunca ele almamak gerekir.

TELEFONU SÜREKLİ CİLDE TEMAS HALİNDE BULUNDURMAK

Telefonu sürekli cilde temas halinde bulundurmak, yapılabilecek hatalardan birisidir. Cep telefonunun kansere neden olduğu ile ilgili çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Özellikle 900 MHz civarındaki iletim sinyalleri telefonların ısınmasına neden olur. Bu telefonun vücuda her yakın tutulması durumunda radyasyonun yayılması söz konusu olacaktır.

Cep telefonunu ciltten biraz uzakta tutmak, radyasyon emiliminin biraz olsun azalmasını sağlar. Özellikle uzun telefon görüşmeleri yapan kişilerin telefonu cildinden uzak tutarak mümkün olduğu kadar kulaklıktan ya da hoparlörden konuşmak doğru olacaktır.

TELEFONA BAKARKEN YANLIŞ POZİSYONDA DURMAK

Telefona bakarken yanlış pozisyonda durmak, yapılabilecek hatalardan birisidir. Cep telefonunu sürekli kullanımı, tenosinovit adı verilen baş parmak yaralanmalarına neden olmaktadır. Bununla birlikte Text Neck adı verilen boyun fıtığı türüne de neden olmaktadır.

Cep telefonu kullanırken bu tür sorunlar yaşamamak için doğru pozisyonda tutmak çok önemlidir. Telefon kullanan kişiler, telefon ekranına bakmak için boynunu öne doğru eğdiği zaman zamanla boyunda ağrı ve fazlasıyla ağırlık oluşmaktadır. Bu da boyun ağrısı ve duruş bozukluklarına neden olabilmektedir. Bu sorunları yaşamamak için cep telefonunun göz hizasında tutulması gerekir.

 

 

 


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla Paylaş!

82
804 Paylaşım, 82 points

Konuya Tepkiniz Nedir?

Şaşkın Şaşkın
12
Şaşkın
Başarısız Başarısız
96
Başarısız
Komik Komik
84
Komik
Helal Olsun! Helal Olsun!
12
Helal Olsun!
lol lol
48
lol
Aşk Aşk
36
Aşk
Aman Tanrım! Aman Tanrım!
12
Aman Tanrım!
Kazandım! Kazandım!
96
Kazandım!
Pinar

0 Yorum yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir