Korkunca ve Korkulu Zamanlarda Okunacak Dualar


60
584 Paylaşım, 60 points

İnsanlar, yaşamları boyunca farklı şeylerden korkarlar. Hemen her insanın yaşadığı bir korku vardır. Korkunca ya da korkulu zamanlarda insanlar bu durumdan kurtulmak için bolca dua okumalıdır. Dua, insanların yaşadıkları korkuları alıp götürür. Bu yazımızda Korkunca ve Korkulu Zamanlarda Okunacak Dualar ile ilgili bilgi vereceğiz.

Korku, insanların içine sıkıntı ve tedirginlik veren bir duygudur. Hemen her insanın bir konuşa korku yaşaması mümkün olduğu kadar normaldir. İslam dininde her şeyin çaresi olduğu gibi korkunun çaresi de duadır. Müslümanlar, korktuklarında ya da korkulu zamanlarında bolca dua okuyarak bu sıkıntıdan kurtulabilir.



KORKUNCA VE KORKULU ZAMANLARDA OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

Korkunca ve Korkulu Zamanlarda Okunacak Dualar dendiği zaman akla birçok farklı dua gelebilir. Dua etmek ve Allah’tan bir şey istemek için öncelikle kişilerin gusül abdestli olması gerekir. Çok acil durumlarda ise Allah’ın affına sığınarak dua etmek mümkündür. Korku, insanların içine işleyen psikolojik bir olay olarak söylenebilir. Bu tür bir duygudan kurtulmanın ilk yolu ise duadan geçer. Korkan insanlar, dua okuyarak kolaylıkla huzur bulabilecektir.

KORKUNCA OKUNMASI GEREKEN DUALAR

Korkunca okunabilecek çok sayıda dua vardır. Korkunca ve korkulu zamanlarda okunacak dualar şu şekilde sıralanabilir;

KORKUNCA VE KORKULU ZAMANLARDA OKUNACAK DUA 1

Korkunca okunacak birinci dua şu şekildedir;

“Euzü bi-kelimatillahi’t-tammeti min gadabihi ve ikabihi ve şerri ıbadihi ve min hemezati’ş-şeytani ve euzü bike rabbi en yahdurun.”

Anlamı:

Allah’ın gazabından, Allah’ın cezasından, kulların şerrinden ve şeytanın çarpmasından Allah’ın tam olan kelimelerine sığınırım. Rabbim bana gelmelerinden sana sığınırım.

KORKUNCA VE KORKULU ZAMANLARDA OKUNACAK DUA 2

Korkunca okunacak ikinci dua şu şekildedir;

Sübhânellahi vel-hamdülillahi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billahil’aliyyil’azîm,

Bu dua gece gündüz korku geçene kadar bolca okunmalıdır.

KORKUNCA VE KORKULU ZAMANLARDA OKUNACAK DUA 3

Korkunca okunacak üçüncü dua şu şekildedir;

Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim

Bu duayı üç defa okuyan her türlü korkusundan kurtulacaktır. Duayı sabah 3 kere okuyan akşama kadar, akşam 3 kere okuyan sabaha kadar korkularından emin olacaktır.

KORKUNCA VE KORKULU ZAMANLARDA OKUNACAK DUA 4

Korkunca okunacak dördüncü dua şu şekildedir;

“Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka”

Bu dua, tüm korkulardan kurtulmak için mutlaka okunmalıdır. Gece ya da gündüz istenildiği zaman okunabilen bu duanın en az 11 defa okunması gerekir. Bu duayı okuyan kişi, okuduğu yerden kalkıncaya kadar hiçbir şeyden zarar görmez.

KORKUNCA VE KORKULU ZAMANLARDA OKUNACAK DUA 5

Korkunca okunacak beşinci dua şu şekildedir;

Ve lekad menennâ aleyke merraten uhrâ. İz evhaynâ ilâ ummike mâ yûhâ. Enıkzifîhi fît tâbûti fakzifîhi fîl yemmi felyulkıhil yemmu bis sâhıli ye’huzhu aduvvun lî ve aduvvun lehu, ve elkaytu aleyke mehabbeten minnî ve li tusnea alâ aynî.

Taha suresi 37 – 39. Ayetleri korku anında tesirli dualardan birisidir. Bu dua su geçirmez bir şeye 7 defa sarılarak içi görünmeyecek bir PVC ile kaplandıktan sonra korkan kişiye taşıması için verilir. Bu duayı taşıyan kimse, korkularından emin olacaktır.

KORKUNCA VE KORKULU ZAMANLARDA OKUNACAK DUA 6

Korkunca okunacak altıncı dua şu şekildedir;

Lâ havle velâ kuvvete illa billah-il-aliyyilazim

Korkulu zamanlarda en etkili dualardan birisi bu duadır. Kulların korkularından kurtulması için 500 kere bu duayı okuması gerekir. Okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüzer kere salavat – ı şerife okunup dua edilmelidir.

KORKUNCA VE KORKULU ZAMANLARDA OKUNACAK DUA 7

Korkunca okunacak yedinci dua şu şekildedir;

Bismillâhi mâ şâallah lâ kuvvete illâ billâh. Bismillâhi mâ şâallah lâ yesűkul hayre illallah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yekşifüssűe illallah. Bismillâhi mâ şâallah küllü ni’metin minallah. Bismillâhi mâ şâallah el hayrü küllühü biyedillah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yasrifüssűe illallah. Bismillâhi mâ şâallah mâ kâne min ni’metin fe minallah.

Bu dua korkulandan emin olunması için her sabah 3 defa okunmalıdır. Düzenli okuyan kişiler, korktuklarından emin olurlar ve bu korku ortadan kalkar. Bu dua mutlaka her gün düzenli olarak okunmalıdır.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla Paylaş!

60
584 Paylaşım, 60 points

Konuya Tepkiniz Nedir?

Şaşkın Şaşkın
36
Şaşkın
Başarısız Başarısız
120
Başarısız
Komik Komik
108
Komik
Helal Olsun! Helal Olsun!
36
Helal Olsun!
lol lol
72
lol
Aşk Aşk
61
Aşk
Aman Tanrım! Aman Tanrım!
36
Aman Tanrım!
Kazandım! Kazandım!
120
Kazandım!
Pinar

0 Yorum yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir