Kitlenen Android Telefon Nasıl Açılır?


56
544 Paylaşım, 56 points

Android telefonlar, günümüzde en çok tercih edilen işletim sistemli akıllı telefonları olarak gösterilebilir. Kullanımı ve ara yüzü ile beğeni toplayan Android telefonlarda hatalı şifre girilmesi durumunda telefon kitlenir. Bu yazımızda Kitlenen Android Telefon Nasıl Açılır? Sorusuna cevap vereceğiz.

Akıllı telefon kullanıcıları, cep telefonlarının başkalarınca kurcalanmaması ya da çalınma durumunda içerisindeki bilgilerin başkalarının eline geçmemesi için telefonlarına şifre koyarlar. Telefonlara konulan şifreler, her açılışta mutlaka girilmelidir.



ANDROİD TELEFONLAR NEDEN KİTLENİR?

Android telefon kullanıcıları, telefonlarına koydukları şifreyi mutlaka doğru şekilde girmelidir. Yanlış girilen telefon şifresi, telefonun kitlenmesine neden olmaktadır. Android telefonların kitlenmesi için bazı durumların oluşması gerekir.

Android telefonlar neden kitlenir? Sorusuna şu şekilde cevap verilebilir;

  • Telefonun hafızasının sınıra dayanması: Telefonların hafızasının belirli bir sınırı bulunmaktadır. Mesela telefonun hafızası 16 GB ise bunun 4 GB’ lık kısmını telefon kendisi kullanırken 12 GB’ lık kısmı kullanıcıya sunar. 12 GB kullanım hakkı bulunan bir telefonun 11 GB’ ını dolduran kullanıcının Android telefonu kilitlenecektir.
  • Telefonda çok fazla oyun ve uygulama bulunması: Telefonlar belirli oranda oyun ve uygulama kaldırma kapasitesine sahiptir. Kullanılmadığı halde sürekli oyun ve uygulama yüklenmesi, arka planda sürekli çalışması ve işlemciyi kullanmasına neden olur. Bu da Android telefonun kitlenmesine sebep olacaktır.
  • Teknik bir sorun olması: telefonun kitlenmesinin nedenlerinden birisi de teknik (donanımsal – yazılımsal) sorunlardır. Telefonda bulunan tüm uygulamaların son sürümüne güncellenmesi ve güncel hallerinin kullanılması, teknik olarak telefonun kitlenmesini engelleyecektir.

KİTLENEN ANDROİD TELEFON NASIL AÇILIR?

Kitlenmiş olan Android telefonları açmak için birçok kullanıcı Wipe işlemini yapmaktadır. Wipe işlemi sırasında telefonda bulunan tüm bilgiler silinmektedir. Bu işlem sonucunda kullanıcının telefonunda bulunan tüm video, fotoğraf, ses kaydı, belgeler silinmektedir. Bu nedenle çok tercih edilen bir işlem olmadığı söylenebilir.

Kitlenen Android Telefon Nasıl Açılır? Sorusuna şu şekilde cevap verilebilir;

  • Birinci Adım

Android işletim sistemli telefon kapatılır.

  • İkinci Adım

Android telefon kapalı durumdayken ses açma ve güç tuşlarına basılı tutularak telefon açılır. (Samsung marka telefonlarda aynı anda Home tuşuna da basmak gerekir.)

  • Üçüncü Adım

Telefon açıldığında ekrana Android Recovery menüsü gelecektir. Bu ekranda dokunmatik ekran kullanılamaz. Bu nedenle işlemler sadece ses açma – kapatma ve güç butonu ile yönlendirilebilir.

  • Dördüncü Adım

Menü üzerinden işlem yaparken ses açma ve kapama tuşları kullanılarak menüde ilerleme ve ardından seçeneği belirlemek için power tuşunu kullanmak gerekir.

  • Beşinci Adım

Recovery moduna gelindikten sonra telefona Wipe yapmak gerekir. Bunun için ekrandaki menüden wipe data reset / facrorty reset yazan menü üzerine gelindikten sonra power tuşuna basılmalıdır.

  • Altıncı Adım

Açılan yeni ekranda “Yes” butonuna basıldıktan sonra bir kez daha power yazan tuşa basılmalıdır.

  • Yedinci Adım

Power tuşuna basıldıktan sonra telefon reboot edilmeli ya da kapatılmalıdır. Bu işlem sonucunda Android telefonun kitlenmesi sorunu sonlandırılmış olacaktır.

Android telefon kilitlenme sorunu için bu adımları izlemeden önce telefonun SD kartını mutlaka çıkarmak gerekmektedir. Telefonda yer alan müzik, resim, video ve önemli dosyaların SD karta aktarılmasından sonra telefondan çıkartılması, bu dosyaların koruma altına alınmasını sağlayacaktır. Aksi halde SD kart takılı yapılan işlem sonucunda telefonda ve SD kartta bulunan tüm dosyalar otomatik olarak silinecektir.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla Paylaş!

56
544 Paylaşım, 56 points

Konuya Tepkiniz Nedir?

Şaşkın Şaşkın
96
Şaşkın
Başarısız Başarısız
60
Başarısız
Komik Komik
48
Komik
Helal Olsun! Helal Olsun!
96
Helal Olsun!
lol lol
12
lol
Aşk Aşk
120
Aşk
Aman Tanrım! Aman Tanrım!
96
Aman Tanrım!
Kazandım! Kazandım!
60
Kazandım!
Pinar

0 Yorum yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir