İşsizlere 10 Ay İçin 3041 TL Destek Verilecek


56
652 Paylaşım, 56 points

Devlet, işsiz olanlara destek vermeye devam ediyor. İşsizlik oranının azalması ve yeni istihdam alanları sağlamak adına hazırlanmış olan projeler, işsizlerin oldukça ilgisini çekiyor. Devlet tarafından verilen en dikkat çekici destek ise işsizlere ödenen 3041 TL oluyor. Bu yazımızda devlet tarafından işsizlere verilen 3041 TL ödemenin nasıl alınacağı ile ilgili kafanıza takılan soruların cevabını vereceğiz.

İşsizlerin daha iyi şartlarda yaşaması ve içinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmalarını sağlamak için devlet tarafından farklı şekillerde destekler veriliyor. İşsizlerin bu desteklerden yararlanması için İŞKUR’a kayıt yaptırmaları gerekiyor.

İşsizlere Devlet Desteği Nedir?

İşsizlere devlet tarafından farklı şekillerde destek sağlanmaktadır. Devletin verdiği en kolay destek, işsizlere prim gün sayılarına göre yapılan işsizlik maaşı ödemesidir. İşsizlik maaşı, kişinin primlerine göre belirlenir ve 10 aya kadar verilebilmektedir. 10 ay devlet desteği almak için 1080 prim gününü doldurmuş olmak gerekir.



Bununla birlikte işsizlerin içerisinde bulundukları durumdan kurtulmalarını sağlamak için eğitim ve meslek edindirme kursları bulunuyor. İşsizler İŞKUR desteği ile istedikleri kursa kayıt yaptırıp hem meslek edinme hem de bu sürede maaş alma hakkına sahip oluyor.

Meslek Eğitim Kursları ile İşsizlere Maaş

İşsizlik maaşı almaya başlayanlar, devlet tarafından hazırlanmış olan İŞKUR destekli meslek edindirme kurslarına katılabiliyor. Bu kurslara katılarak bir meslek eğitimi almış olan işsizler aynı zamanda bu sürede maaş da alıyor. Meslek eğitim kursuna katılan işsizlere aylık 1010 TL maaş ödemesi yapılıyor. Bu ödeme günlük olarak veriliyor.

Hem Maaş Hem İş Eğitimi ile Aylık 3041 TL Maaş

İşsizlere işsizlik maaşı ile birlikte meslek eğitim kursundan verilen aylık ödeme ile birlikte toplamda alınan ücret 3041 TL’ye kadar yükseliyor. Söz konusu ödeme 10 ay süre ile alınabiliyor. Meslek edinme kurslarına giden işsizlerin işsizlik maaşında kesinti yapılmıyor. Böylelikle işsiz olan kişiler hem bir meslek eğitimi almış oluyor, hem de hayatlarını devam ettirebilmek için aylık 3041 TL ödeme almış oluyor.

Meslek edinme kurslarına dâhil olan işsizler, günümüzün en tercih edilen meslek grupları için 9 ay, imalat meslek grubu için 6 ay, diğer gruplar için ise 3 ay kurs görüyor. Kursun tamamlanmasının ardından devlet ve İŞKUR desteği ile bir işe yerleştiriliyor. Bu süreçte işverenleri de destekleyen devlet, belirlenmiş sürede işverenin ödemesi gereken primleri de kendisi ödüyor.

İşsizler 3041 TL Desteği Nasıl Alabilir?

İşsizlere prim gün sayılarına göre belirlenmiş süre boyunca aylık 2031 TL işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bununla birlikte hazırlanmış olan meslek eğitim programlarına katılan adaylara, bu program süresinde aylık 1010 TL maaş veriliyor. İşsizlik sorunu ile karşı karşıya olan kişiler devletin sağladığı bu imkânlar sayesinde hem bir meslek sahibi olmuş hem de aylık 3041 TL maaş ödemesi almış oluyor.

İşini kaybetmiş olan kişilerin 10 ay boyunca 3041 TL devlet desteği alması için bazı koşullara uyması gerekiyor. Bunun için ilk şart İŞKUR’a kayıtlı olmak. Yapılan kaydın ardından İŞKUR tarafından kişinin prim gün sayısı inceleniyor.

Devlet desteğinden yararlanmak için kişinin belirli prim gün sayısını doldurmuş olması gerekiyor. Prim gün sayısına göre işsizlere aylık olarak 1051 TL – 2031 TL arası ödeme yapılıyor. Bu ödeme işsiz kişinin durumuna göre 10 aya kadar devam edebiliyor.

İşsizlik Maaşı Taban ve Tavan Ücretleri Ne Kadar?

İşsizlik maaşı almaya hak kazanmış olan kişiler, sigorta ödeme tutarları göz önünde bulundurularak maaş alıyor. Bu kapsamda işsizlik maaşının taban tutarı 1015 TL iken yüksek sigorta primi ödemelerinde tavan tutarı 2031 TL olarak belirleniyor.

İşsizlere 3041 TL Desteğinden Yararlanma Şartları Nelerdir?

Devlet tarafından verilmiş olan 3041 TL desteğinden yararlanmak isteyen işsizlerin uyması gereken bazı şartlar bulunuyor. İşte o şartlar;

  • 15 yaşını doldurmuş olmak
  • İŞKUR kaydı yaptırmış olmak
  • Düzenlenmiş olan meslek eğitim kursuna kayıt yaptırmış olmak
  • Kayıt yaptırılan meslek kursuna düzenli olarak katılım sağlamak
  • Belirlenmiş prim gün sayısını doldurmuş olmak

Tüm şartlara uygun olarak meslek eğitim kursuna katılmış ve başarıyla tamamlamış olanlar, devlet tarafından uygun pozisyonlarda işe yerleştiriliyor. Bu yerleştirmenin ardından işverenden 3 ay boyunca prim ödemesi alınmıyor. Böylelikle işverenin de daha rahat iş imkânı sağlaması amaçlanıyor. İşe alınan kişinin primleri 30 – 42 yaş arası İşsizlik Fonu tarafından, 30 yaşından küçük kişinin ise İŞKUR tarafından karşılanıyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla Paylaş!

56
652 Paylaşım, 56 points

Konuya Tepkiniz Nedir?

Şaşkın Şaşkın
22
Şaşkın
Başarısız Başarısız
139
Başarısız
Komik Komik
96
Komik
Helal Olsun! Helal Olsun!
30
Helal Olsun!
lol lol
53
lol
Aşk Aşk
40
Aşk
Aman Tanrım! Aman Tanrım!
19
Aman Tanrım!
Kazandım! Kazandım!
98
Kazandım!
Hatice

37 Yaşında Bilgisayar Mühendisiyim. Bilgi birikimimi negatif.net kullanıcılarına sunmaktan grur duyuyorum!

13 Yorum yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. 4 yıldır çalisıyorum tcyp işçisiyim haziran 28 2019 cıkışım ve işsizlik maaşı alamiyorum neden acaba 610 gunü fazlasıyla doldurmuşum ama bana hak kazanamadınız mesajı geldi işkurdan

  2. Ben engeliyim 3 senedir çalışmıyorum 3 ameliyat geçirdim kiradayım prim var az 715 gün var bende işsizlik maaşı alabilirmiyim acaba

  3. Yazdiklarini okudum. 06.04.2004 yilinda bursa Büyükşehir Belediyesine bagli binted Ltd. Şti personeli olarak 6 yil 6 ay 4 gun calistiktan sonra bilgi islem teknik destek ekip sefi olduğum birimden me os yaptigima bakmadan kapının önüne konuldum. Evet sizinde dediğiniz gibi o zamanlar 10 ay boyunca işsizlik sigortası olarak bana tam 407 tl uzerinden odeme yapıldı. O gunden bu gune iskura her yil kayit tazeledigim halde ne bir kurs icin ne de bir iş icin bir kez bile aramadilar. Sadece anlet yapmak icin aradilar. Bu ulkede ya bir torpilin olacak, ya da milletvekili bir dayın ya da amcan. Gerisi traş. Ha ben o gunden bu güne kadar nasil mi gecindim. Sigortasiz olarak. Servis ucreti karsiliginda. O zamanlar belediyede çalışırken lokal calisan muhtarlik programi yazmistim visual basic programlama dilinde. 1999 yilinda. 21 yildan bu gune kadar bir kez bile upgrade edilmeyen programi muhtarlar hala kullaniyorlar. 20 yil ileri öngörü ile program yazabilen kac kişi taniyorsuniz.

  4. Almost su ana kadar 3177 primim var 8 audit issizim iskura gittigimde Pyle birsey soz konusu degil diyor

  5. Ben 25 mart 2020 tarihinde işten ayrıldım pandemiden dolayı işyerinden üçretsiz izin talep ettim vermedi bende mecburen ıstıfa dilekçemi yazdım ve ayrıldım kendim çıkış ettiğim için işsizlik parası da alamıyorum herhangi bir yardım almıyorum evde paketleme işi için başvuru yaptım hiç bir şekilde dönüş olmadı maalesef