İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?


78
764 Paylaşım, 78 points

İŞKUR, sosyal çalışma programı kapsamında üniversite öğrencilerine yaz tatilinde çalışma ve maaş alma fırsatı sunmaktadır. Yalnızca üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan bu program kapsamında öğrencilere günlük 67 TL verilmektedir. Bu yazımızda sosyal çalışma programı başvurularının nasıl yapılacağını detaylı şekilde anlatacağız.

Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmış sosyal çalışma programı, şimdiden ilgi görmeye başladı. Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olmasıyla birlikte üniversite öğrencilerine de yeni iş imkânları sunulmaktadır.

Sosyal Çalışma Programı Nedir?

Sosyal Çalışma Programı, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sadece üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanmış bir programdır. Programın amacı, üniversite öğrencilerinin yaz tatillerini daha verimli geçirmesini sağlamak ve bu dönemde el harçlıklarını çıkarmaları için olanak sunmaktır. Sosyal çalışma programı, İŞKUR tarafından hazırlanmış ve uygulanmaktadır.



Sosyal Çalışma Programından Kimler Yararlanabilir?

İŞKUR tarafından sağlanan bu programdan sadece ön lisans ve lisans programında eğitim alan öğrenciler faydalanacaktır. Uygulama, Haziran – Eylül ayları arasında 3 aylık dönemde sürmektedir. Üniversite öğrencileri haftada 3 gün çalışarak günlük ücret karşılığı el harçlığını çıkartabilecektir. Program kapsamında öğrencilerin günlük çalışma saati 7,5 saat olarak hesaplanmıştır.

Sosyal Çalışma Programı Kapsamında Öğrenciler Nerelerde Çalışacak?

İŞKUR tarafından sunulan programa dâhil olan öğrenciler, belirlenmiş alanlarda çalışacaklardır. Öğrencilerin çalışma alanları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kültür mirası restorasyonu,
  • Kültürel mirasın korunması,
  • Kültür tanıtımı,
  • Kütüphanelerin bakımı ve düzeni,
  • Kamu kurumlarının kültürel ve spor hizmetlerinin desteklenmesi

 

Sosyal Çalışma Programı Başvuru Şartları Nelerdir?

Üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmış olan sosyal çalışma programına başvuru şartları şu şekilde sıralanabilir;

  • Vakıf ya da devlet üniversitesinde öğrenci olmak
  • Okulu uzamış dahi olsa kayıtlı olmak
  • AÖF öğrencisi olmak
  • 18 yaşını geçmiş olmak
  • Üniversitede aktif kayıtlı öğrenci olmak
  • Tüm derslerini vermiş olmak
  • Yaz dönemine dersi kalmamış olmak
  • Yüksek lisans ya da doktora okumuyor olmak

Sosyal Çalışma Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversite öğrencilerinin yaz aylarını değerlendirebilmesi için hazırlanmış olan sosyal çalışma programına İŞKUR üzerinden başvuru yapılmaktadır. İŞKUR’a ait resmi internet sitesi üzerinden yapılan başvurular sırasında öğrencilerin ‘SÇP Arama ve Başvuru’ sayfasına gitmesi gerekmektedir. Bu sayfada önlerine çıkacak olan formu dolduracak öğrenciler, istedikleri ilde seçim yapma hakkına da sahip olacaktır. İl seçiminin ardından seçilen ildeki iş seçeneklerini görecek öğrenciler, kendilerine sunulan iş imkânlarından istedikleri 3 tanesini seçme hakkına sahip olacaktır.

Yapılan başvurunun ardından İŞKUR tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrenciler tercihleri doğrultusunda işe yerleştirilecektir.

Sosyal Çalışma Programı Ne Kadar Ücret Verecek?

Sosyal çalışma programına dâhil olan öğrencilere günlük 67 TL ücret ödenecektir. Haftanın 3 günü çalışacak olan öğrenciler 3 aylık dönemde toplamda 2.829 TL harçlık elde etmiş olacaklar.

Programa Katılan Öğrencilerin Bursu Etkilenecek mi?

İŞKUR tarafından hazırlanmış olan programa katılacak olan üniversite öğrencilerin burs ya da kredileri kesinlikle etkilenmeyecektir. Bu program sadece öğrencilerin yaz aylarında harçlıklarını çıkarmaları adına hazırlanmıştır. Eylül ayı itibari ile sonlanan programın ardından öğrenciler okullarına eski şartlarda devam edebileceklerdir.

 


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla Paylaş!

78
764 Paylaşım, 78 points

Konuya Tepkiniz Nedir?

Şaşkın Şaşkın
96
Şaşkın
Başarısız Başarısız
60
Başarısız
Komik Komik
48
Komik
Helal Olsun! Helal Olsun!
96
Helal Olsun!
lol lol
12
lol
Aşk Aşk
120
Aşk
Aman Tanrım! Aman Tanrım!
96
Aman Tanrım!
Kazandım! Kazandım!
60
Kazandım!
Negatif

Negatif eğilimlerinizi Pozitif bakış açısına çevirmek bizim işimiz

Yorum yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir