Girişimcilik Kredisi Veren Bankalar


51
484 Paylaşım, 51 points

Girişimci Kimdir?

Girişimci, kendisi ve kendisi için çalışmaya istekli olan kişidir. Girişimci sürekli iş fikirleri üreten ve hem kendine hem topluma fayda sağlayan, teknolojiyi seven ve ihtiyaç analizlerini doğru ve zamanında yapabilen kişilerden oluşur.

Zamanla 9-6 kadar kurumsal bir işin konforunu terk etmeyi tercih eden bir topluluk oluşmuştur. Bu tip girişimciler her türlü riske karşın, istatistiki açıdan olumsuz, sinir bozucu ve devamlılık gerektiren bir şeyi sıfırdan inşa etme ihtimali ile işlerinin her dakikasını severek ilerlemektedirler.



Girişimcilik Nedir?

Girişimcilik, kurumsal dünyada çeşitli riskler alarak kar elde etmek amacıyla bir iş girişimini geliştirme ve yönetme kavramını ifade eder. Basit anlatımıyla girişimcilik, yeni bir işe başlamaya istekli olmaktır. Girişimcilik, genişleyen küresel pazarın ekonomik gelişiminde hayati bir rol oynamaktadır. En popüler iki girişimcilik türü, start-up girişimcilik ve küçük işletmelerin girişimciliğidir.








Girişimciliğin Tercih Edilme Sebepleri

Yaptığınız iş üzerinde maksimum kontrole sahip olmanın avantajı, genellikle maksimum fayda sağlamanıza yardımcı olmaktadır. İş yerinizdeki en yetkili kişi olmak çoğu zaman kişisel ve profesyonel faydalara yol açar. Esneklik, insanların profesyonel kariyerlerinde ve girişimcilikte sıklıkla aradıkları avantajlardan biridir.

Girişimciliğin mükemmel bir yönü, tüm girişimcilerin küresel pazarda da benzersiz olabilecek farklı iş fikirleri üretme lüksüne sahip olmasıdır.

Girişimcilik, iş dünyasında isim yapmaya istekli olanlar için iyi bir kariyer seçeneğidir.






Girişimcilikte Sermaye

Uzun vadede kâr elde etmek için bir kariyer yolu seçmek, insanların girişimciliği tercih etmelerinin en önemli nedenlerinden biridir. Güvenilir bir gelir kaynağı sağlamak, istikrarlı bir iş yaratmanın en iyi ve en önemli yoludur. Kendi patronunuz olmak ve iş kontrolünüzün tamamen sizde olması fikri dahice görünse de, bir işe atılmadan önce doğru sermaye kaynağı bulmak ve doğru değerlendirmek en önemli husustur. Ayırmış olduğunuz bir sermaye varsa faydalı ve etkili şekilde kullanmak gelecek için bir mecburiyettir.

Kendi sermayesi olmayan girişimci kişiler, fikirlerini hayata geçirebilmek ve piyasada yer edinebilmek için bu fikirleri destekleyen, geliştiren sermaye arama safhasına geçerler. Bahsettiğimiz gibi paranın doğru kullanımı zamanla gelişen bir olgudur ve ilk etapta gelir-gider dengesini kurmak çok önemlidir. Sermaye talebi çoğu zaman bankalar tarafından, girişimcilere özel fonlardan faydalanırlar.






Girişimcilerin Çalışabileceği Bankalar

Türkiye’de birçok özel ve devlet bankası girişimciler için farklı türlerde ve iş alanına göre girişimci destek kredileri paketi hazırlamışlardır. Hemen hemen her bankada çalışma alanınıza göre kendinize sermaye bulabilirsiniz.

Bankalar sadece girişimci kredileri sağlamaz. Ayrıca yeni girişimcileri pazara katma açısından farklı türlerdeki girişimcilik eğitimleri de sağlar. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere iş kurması ya da var olan işini büyütmesinde yardımcı olur.

  • Yapı Kredi Bankası

Çağımızın geleceği olan kodlama ve yazılım için girişimci fikirlere sahip kişiler yetiştirmek amacıyla ‘code.yapıkredi’ program yapısını kurmuştur. Buradaki eğitimleri tamamlayan girişimciler için yazılım alanında yapacakları girişimleri destekler. Program çerçevesinde finansal eğitimler, kodlama eğitimleri ve yatırım konularını kapsayan özel bir destek eğitim planı oluşturulmuştur.

  • Türkiye İş Bankası

WorkUp Girişimcilik Programı ile teknoloji odaklı girişimcilerin her aşamada desteklenmesini sağlamaktadır. Program girişimcilerin var olan iş fikirlerini geliştirebilir ve işlerini büyütmelerine yardımcı olabilmektedir. 6 ay süren bu programın ilk 1 ayı deneme süresi olarak kullanılmaktadır. Programa dahil olduktan sonra banka müdürleri ve yöneticileri girişimci adaylarına mentörlük desteği vermektedir. Böylece birçok alanda ücretsiz olarak danışmanlık alabilmektedirler. Program Kollektif House iş birliğiyle geliştirildiği için katılımcıların Kollektif House’un tüm etkinliklerine katılma fırsatı ve ayrıcalığı da bulunmaktadır.

  • ING Bank

ITU Arı Teknokent ile işbirliğine giderek finansal teknoloji alanında geliştirilen ürünlerin, ticari ürünlere dönüştürülmesini sağlamak amacındadır. Mentörlük desteği de veren program, yarışmada kazanan ürünlere toplam 40 Bin Euro dağıtarak finansal açıdan da girişimciyi desteklemektedir.

  • Akbank

Girişimci Geliştirme Programı ile Kobilere 5 gün süren bir eğitim sunmaktadır. Bu eğitime katılmak için kurulmuş bir şirketinizin olması gerekmektedir. CaseCampus ortamında katılımcılar birçok akademisyen, finansçı ve alanında yetkili kişileri sınıf ortamında dinleme fırsatına kavuşmaktadırlar.

Bunun yanında neredeyse her banka Kadın Girişimcilere destek programı sunmaktadırlar. İş fikirleri olan ama sermaye bulamayan birçok kadın girişimciye iş hayatında öneli bir yardım sağlanmaktadır.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla Paylaş!

51
484 Paylaşım, 51 points

Konuya Tepkiniz Nedir?

Şaşkın Şaşkın
60
Şaşkın
Başarısız Başarısız
24
Başarısız
Komik Komik
12
Komik
Helal Olsun! Helal Olsun!
60
Helal Olsun!
lol lol
96
lol
Aşk Aşk
84
Aşk
Aman Tanrım! Aman Tanrım!
60
Aman Tanrım!
Kazandım! Kazandım!
24
Kazandım!
Negatif

Negatif eğilimlerinizi Pozitif bakış açısına çevirmek bizim işimiz

0 Yorum yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir