SGK ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından engelli, yaşlı ve yetimlere maaş verileceği açıklandı. Bu bağlamda Muhtaç ve engelliye bu yıl aylık olacak şekilde 817 lira maaş bağlanacak.
Yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelli ve yaşlılarla, anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklara, SGK ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık bağlanıyor. Üstelik bu kişiler, sağlık hizmetinden de ücretsiz yararlanıyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş bağlanacak.
Başvurular Nereye Yapılacak?
Güneş’te yer alana habere göre, yardım almak için istenilen belgelerin ikamet edilen yerdeki ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılıyor. Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanabiliyor.
Başvuracaklarda Aranan Şartlar Neler?
Muhtaçlık aylığı için müracaat edecek kişinin sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmayacak. Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı (ev, ticari taksi gibi) olmayacak. Geliri olanların ise aylık geliri 592 lirayı aşmayacak. Herhangi bir aylık bağlanmamış olması gerekmektedir.
Başvuru Nasıl Yapılır?
-Bu maaştan yararlanmak için adresin bağlı bulunduğu kaymakamlıklardaki ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvurmak gerekiyor.
-Başvuru formu, ‘Aile Bakanlığı’nın internet sitesinde bulunmaktadır.
-Valilik veya kaymakamlıklara bağlı Defterdarlık veya Mal Müdürlükleri’nden başvuru evrakları alınacak.
-İl veya ilçe idare kurulunun verdiği muhtaçlık kararı belgeleri alınacak.
-Alınan belgeler ‘SGK-Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek.
-SGK belgeleri inceleyecek ve yaşlılık maaşı alıp almayacağınıza karar verecek.
Her Yıl Muhtaç Ailenin Durumu Kontrol Edilecek.
Aylık almaya başlayanlar, her yıl ocak ayında bölge müdürlüklerine ‘yoklama belgesi’ vermeleri gerekmektedir. Yoklama belgesini vermeyenlerin aylıkları kesilecektir. Belge, 3 ay içinde getirilirse aylıklar toptan bir şekilde de ödenebilmektedir.
Selamün aleyküm. Benim adım Argen, Kırgızistandan okumak için Türkiye’ye gelmiştim ama çok zor durumda kaldım, maddi durumum çok fenaalaştı, lütfen yardım edin
Merhaba üniversite okuyorum maddi durumum kötü lütfen yardım edermisiniz
Engellilere yardım ediyorsunuz peki bizim gibi olan çölyak hastalarına niye yardım etmiyorsunuz çok zor durumdayız
Selamunaleykum herkese benm oğlum 3 yaşında kendisi engelli ordan maaş alıyorum peki maaş alanlar bu parayı alamazla mi acaba
Biz zor durumdayız gecinemiyoruz
Kardeşim %80 engelli 3 yildir uğraşıyoruz hic bir yardim yapılmadı buldugumuz ik ve ilçe kaymakamlık ve belediye başvurduk hep Red edildi bunun sebebini öğrenebilirmiyim
Durumum yok evim kira 3çocuk var yeşil kartlıyimgelir serbest meslek iş olursa gider akrabalardan yardım istiyorum sizden ricam nakli yardım edin Allah rızası icin
Ben türküm ambulans şoforu yem tır şoförü ye Tamirci ye 05439114118