Geleceğin mesleklerinden birisi olarak gösterilen Veri Madenciliği, personel alımlarına da başladı. Kısa bir süre önce yayımlanan ilan kapsamında Veri Madenciliği için 50 bin personel alımı yapılacağı açıklandı. Bu yazımızda Geleceğin Mesleği Veri Madenciliğine 50 Bin Personel Alınacak başlığının detaylarını anlatacağız.
Günümüz teknoloji şirketleri, büyük veriler üzerinde çalışmaktadır. Özellikle bilişim sektöründe alınan veriler ve verilen verilerin çok karışık olması, Veri Madenciliği mesleğinin gelişmesini sağlamıştır.
GELECEĞİN MESLEĞİ VERİ MADENCİLİĞİ NEDİR?
Geleceğin mesleği veri madenciliği, büyük ölçekli olarak tanımlanan ve milyonlarca veriyi bünyesinde barındıran yazılım sistemlerini yöneten ve ihtiyacı karşılayacak değerli verilerin elde edilmesini sağlayacak işlemleri gerçekleştirme işine verilen isimdir.
Veri madencileri milyonlarca veri üzerinde çalışabilir. Veri madenciliğinin temel amacı, kurumlardaki destek mekanizmaları olarak adlandırılan sistemler için değerli olan verileri belirli yöntemlerle işlemek ve süreci ortaya çıkarmaktır.
GELECEĞİN MESLEĞİ VERİ MADENCİLİĞİNE 50 BİN PERSONEL ALINACAK
Dünyanın mücadele etmeye devam ettiği Corona virüs nedeniyle birçok sektör uzaktan çalışma sistemine geçiş yaptı. Bu kapsamda çalışanlar evlerinden çıkmadan uzaktan çalışarak kendilerini Corona virüsten de korumaya başladı.
Uzun süre bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen çalışma koşulları sayesinde bilişim teknolojileri de daha önemli bir hale geldi. Dijital ortamın hız kazandığı son dönemde Veri Madenciliği’ de çok önemli bir hal almaya başladı. Bu kapsamda Geleceğin Mesleği Veri Madenciliğine 50 Bin Personel Alımı yapılması kararı alındı.
VERİ MADENCİLİĞİ ÖNEMLİ İŞ ALANLARINDAN BİRİSİ OLACAK
Dijital hayatın hız kazandığı ve tüm çalışma alanlarında veri madenciliğinin ön plana çıkmasına bağlı olarak geleceğin en önemli iş alanlarından birisinin veri madenciliği olacağı düşünülüyor. Teknolojinin de hızla ilerlemesi, hemen her işlemin internet üzerinden yapılıyor olması, bu mesleği çok daha popüler bir hale getiriyor.
Dijital dünyanın çok önemli hale gelmesi karşısında uzmanlar, yakın gelecekte Türkiye’ de 50 bin Veri Madenciliği personeline ihtiyaç olacağı yönünde. Bu kadar fazla personel alımı yapılan bir sektör, birçok kişinin hayallerindeki mesleklerin arasına Veri Madenciliğinin de girmesini sağlayacak gibi görünüyor.
VERİ MADENCİLİĞİ KULLANIM ALANLARI HANGİ SEKTÖRLER OLACAK?
Veri madenciliği dijital ortam için en önemli mesleklerden birisi olmasının yanı sıra özellikle bazı sektörler için vazgeçilmez mesleklerden birisi haline gelecek. Belirli ticari sektörlerde veri madenciliği personeline mutlaka ihtiyaç duyulacak ve personel alımları kısa sürede hız kazanacak.
Veri madenciliği kullanım alanları hangi sektörler olacak sorusuna şu şekilde cevap vermek mümkün;
- Perakendecilik
- Bankacılık
- Pazarlama
- Telefon pazarlamacılığı
- İnsan kaynakları yönetimi
- Sigortacılık
Özellikle bu meslek gruplarında veri madenciliği konusunda çok sayıda personele ihtiyaç olacak. Uzmanlara göre bu sektörler başta olmak üzere ilerleyen dönemlerde Türkiye genelinde 50 bin Veri Madenciliği personeline iş fırsatı sunulacak.
0 Yorum yapıldı