Bir eve renk katmanın en kolay yolu, rengârenk çiçeklerle süslemektedir. Çiçekleri, gerek görüntüsü, gerek mis gibi kokusu ile evlerin vazgeçilmezlerinden birisidir. Çiçek besleme kararı öncesinde evde beslemeye uygun olan çiçeklerin bilinmesi gerekmektedir. Bu yazımızda evde yetiştirilebilen çiçekler hakkında bilgi vereceğiz.
EVDE YETİŞTİRİLEN ÇİÇEKLER HANGİLERİDİR?
Evde yetiştirilen çiçekler şu şekilde sıralanabilir;
- Sulu kent
- Menekşe
- Orkide
- Ekşi yonca
- Begonya
- Ametist çiçeği
- Sardunya
- Küpe çiçeği
- Barış çiçeği
- Flamingo çiçeği
- Yılbaşı çiçeği
- Atatürk çiçeği
Evde yetiştirilen çiçekleri biraz daha yakından inceleyelim…
Bir çöl bitkisi olarak bilinen Sulu kent, çok güneşli ortamı da çok gölge ortamı da sevmez. İdeal bakım alanını bulmak gerekmektedir. Piyasada çok sayıda farklı renkte ve şekilde Sulu kent bulmak mümkündür. Uzun ömürlü bitkilerden birisidir.
Menekşe, evlerin en güzel renklerinin başında gelmektedir. Günümüzde 500 farklı menekşe çeşidi bulunmaktadır. Genelde bahar aylarında açan menekşeler serin ve gölgelik yerleri çok fazla severler. Menekşe, toprağı kurudukça su verilmesi gereken bir çiçek türüdür. Yaprağı kopartılarak nemli bir saksıya gömüldüğünde yeni menekşe üretimi sağlanmış olur.
Evlerin en gösterişli çiçeklerinden birisi orkidedir. Görüntüsü ile kendisine hayran bırakan orkide, az ya da orta ışıklı sıcak ortamları daha fazla sevmektedir. Orkidenin bakımı sanıldığı kadar zor değildir. Doğru ışıklı bir alana konması ve ortalama sulama ile aylarca zarar görmeden korunabilmektedir.
Mor çiçekleri ile oldukça güzel görüntü veren ekşi yonca, dengeli ışık ve sıcaklık arayan bir çiçek türüdür. En uygun bakım alanı pencere önleridir. Orta derecede ışık ile beslenmesi oldukça kolaylaşacaktır.
Balkonların vazgeçilmez çiçeklerinden birisi begonyadır. Begonya, cıvıl cıvıl renkleri ile bakanın içini açan çiçeklerdendir. Balkonunu renklendirmek isteyenler tavana asacakları saksı içine begonya dikebilmektedir. Begonya, güneş ışığını çok seven çiçeklerdendir. Begonya çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kışın ise haftada 1 kere sulanmalıdır.
Balkon çiçeği dendiğinde akla gelen bir diğer çiçek türü Ametist çiçeğidir. Sıcak ve gölgeli yerleri seven Ametist çiçeği, sahip olduğu canlı renkleri ve minik çiçekleri ile balkonları süsleyecektir.
Sardunya hem saksıda hem de bahçede yetişebilen bir çiçek türüdür. En güzel pencere önlerinde büyümektedir. Gölgeyi de güneşi de seven bu çiçeği beslemek oldukça kolaydır. Dayanıklı bir çiçek olması nedeniyle her türlü hava şartında büyüyebilmektedir. Sardunya, haftada 3 kere sulanmalıdır.
En ideal balkon çiçeklerinden birisi küpe çiçeğidir. Narin çiçekleri ile dikkat çeken bu bitki, çok fazla güneş ışığı sevmez. Bu çiçeği gölgede büyütmek daha akıllıca olacaktır. Küpe çiçeği, haftada en az 2 kere sulanmalıdır.
Barış çiçeği halk arasında Kaşık çiçeği olarak da bilinmektedir. Evlerde en sık görülen çiçeklerden birisidir. Oldukça kolay bakımı vardır. Barış çiçeği, evlerde çok dikkatli beslenmesi gereken çiçeklerdendir. Bu çiçeğin yaprakları zehirli olarak bilinmektedir. Barış çiçeği, toprağı kurudukça sulanmalıdır.
Kalp şeklinde yaprakları ile dikkat çeken Flamingo çiçeği, genelde kırmızı renktedir. Sıcak ve gölgeli ortamları seven bu çiçek, nemli ortamlarda beslenmelidir. Çiçekleri uzun süre dayanıklı olan Flamingo çiçeğinin yapraklarının yenmesi durumunda ciddi hastalıklara neden olabilmektedir.
Klasik ev çiçeklerinden birisi olan Yılbaşı çiçeği, direkt güneş almayan ancak aydınlık olan yerleri sevmektedir. Özellikle yaz aylarında düzenli olarak sulanması gerekmektedir. Çok sıcak ortamda bakılması, çiçeğe zarar verecektir.
Özellikle kış aylarının en sevilen çiçeklerinden birisidir. Doğrudan güneş ışığını sevmeyen bu çiçek, ilkbahar ve yaz aylarında bolca sulanmak ister. Her yıl ilkbaharda saksısının değiştirilmesi gerekmektedir.
0 Yorum yapıldı