Devletin istihdamı artırmak ve özellikle ev hanımlarını iş sahibi yapmak için başlatmış olduğu çalışmalar arasında yer alan ev hanımlarına KOSGEB destek kredisi, bugüne kadar birçok ev hanımının kendi işletmesini kurmasına imkan tanımıştır. Bu yazımızda ev hanımlarına KOSGEB destek kredisi hakkında, detaylı bilgiler sunduk.
KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?
KOSGEB desteği ile iş kurmak için, bir takım şartları sağlamanız gerekmektedir. Aşağıdaki belirteceğimiz detaylara haiz olan herkese, devlet farklı tutarlarda destek kredisi vermektedir.
Ev hanımlarına KOSGEB destek kredisi alabilmek için, başvurular KOSGEB ya da İŞ-KUR müdürlüklerine yapılmaktadır. Destek olarak almak istediğiniz kredi tutarını belirterek yapacağınız başvuru sadece bir ön başvuru olup, ön onay alındıktan sonra destek başvurusu için gerekli belge ve bilgilerin sunulması gerekmektedir.
KOSGEB destek kredisine başvurduktan sonra, başvuru sahibinin girişimcilik kursuna katılması gerekmektedir. Eski sisteme göre 32 saat olan KOSGEB girişimcilik kursu, yeni sistemde 72 saate çıkarılmıştır. Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlamak, başvurunuzun onaylanması için kesin önem taşımaktadır.
Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika alanlar, destek kredisinin en önemli ilk adımlarından birisini tamamlamış olmaktadırlar.
İş Planının Oluşturulması
Bir diğer önemli adım olan iş planının hazırlanması, ev hanımlarına KOSGEB destek kredisi için gerekli şartlar arasında yer almaktadır. İş planı oluşturmadan önce daha önceden destek kredisi almış kişilerin iş planlarını inceleyerek onlardan fikir alabilir, ya da internet üzerinden yine konuyla ilgili araştırma yapabilirsiniz.
İş planının oluşturulması aşamasında atacağınız adımlara dikkat ederek doğru olanı seçmek, kredinin onaylanmasında büyük önem taşımaktadır. Bunun için KOSGEB danışmanlık hizmeti veren firmalardan ücretli destek almakta yararınıza olacaktır.
KOSGEB İşyeri Açma Kredisi
Ev hanımlarına KOSGEB destek kredisi alabilmek için, girişimcilik sertifikasını alıp iş planı oluşturduktan sonra, hazırladığınız plana göre iş yerinizi açmanız gerekmektedir. Başvurunuzun ardından iş yerinizde açıldıktan sonra, yaklaşık 3 ay içerisinde destek kredisi size ödenmektedir. Bu kapsamda verilecek desteğin, farklı kalemlerde verildiğini unutmadan planlamalarınızı ona göre yapmanız, mağdur olmamanız için önemlidir. Örneğin şirket giderleri için ayrı destek verilirken, çalışanlar için verilecek destek ayrıdır.
Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta, aldığınız her şeyi faturalandırabilir durumda olmanızdır. Yani faturası alınmamış ya da belgelenememiş bir harcama için, KOSGEB yardımı almanız söz konusu değildir. Hizmet faturalarının destek kapsamı dışında olduğu da unutulmamalı, faturaların mutlaka mal faturası olması gerekmektedir.
Ev hanimlarina home ofis icin kosgeb destegi veriliyor mu cunku suan isyeri acmak icin yeterli param yok benim