Devlet Hastanesi SGK İmplant Fiyatları Ne Kadar?


66
633 Paylaşım, 66 points

Diş tedavisi dendiği zaman son yıllarda en sık duyduğumuz tedavilerden birisi de İmplant tedavisi oluyor. Önceden sadece özelde verilen bu tedavi hizmetini artık devlet hastaneleri de veriyor. Ücretli olarak verilen bu hizmetten birçok vatandaş yararlanıyor. Bu yazımızda devlet hastanelerinde verilen İmplant tedavisi ve ücreti hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Devlet Hastanelerinde İmplant Tedavisi Ücretli mi?

Devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde İmplant tedavisi bir süredir yapılıyor. Diş tedavisinde lüks tedavi olarak adlandırılan işlemlerin ücretini karşılamayan SGK, son yıllarda İmplant tedavisini lüks tedavi kategorisinden çıkartarak gerekli tedaviler kategorisine yerleştirdi. İmplant tedavisinde hastanın tedavi ücretlerini SGK karşılıyor. Ancak bu ücretin karşılanması için belirlenmiş bazı şartlara uygun olmak gerekiyor.



SGK Hangi Şartlarda İmplant Tedavisinin Ücretini Karşılıyor?

SGK tarafından İmplant tedavisi ücretlerinin karşılanması için hastanın belirlenmiş olan bazı şartlara uygun olması gerekiyor. Resmi Gazetede yayımlanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar ise şu şekilde;

  • Kemik içi kist ve tümöre bağlı olarak gelişen vakalarda
  • Kemikte aşırı doku kaybı yaşanması durumunda
  • Alt ve üst çenede serbest sonlu dişsizlik vakalarında
  • Konjenital diş eksikliklerinde
  • Doğumsal anomalilerde
  • Diş ile ilgili kemik bozukluklarında

Hastanın diş İmplant tedavisi için hastaneye başvurmasının ardından şartlara uygun olması sonucunda üniversite diş hekimliği fakültelerinin cerrahi, protez ve periodontoloji bölümünde görevli en az birer öğretim görevlisinin yer alacağı sağlık kurulu tarafından tedavinin uygulanıp uygulanmayacağı belirlenir.

Tedavisi onaylanan hastanın implant tedavi ücreti SGK tarafından karşılanmaktadır. Yerleştirilmiş olan protezin yenilenme süresi 4 yıl olarak belirlenir. Hastanın bu süreden önce yenileme işlemi için başvuruda bulunması, işlemin ücretli gerçekleştirilmesine neden olacaktır. Söz konusu hastanın yaşadığı bir kaza sonucu ağız ve çene travması yaşaması durumu ya da geçirdiği trafik kazası durumu ise ücretsiz kapsamında değerlendirilir.

18 Yaşından Küçüklerin İmplant Tedavisi Ücretli mi?

18 yaş altı için gerçekleştirilecek olan İmplant tedavisinde herhangi bir ücret talep edilmez. Ancak hasta muayene gününde 18 yaşını doldurmuş olursa ücrete tabii tutulacaktır.

Devlet Hastanelerinde İmplant Tedavi Süreci Nasıldır?

Devlet hastaneleri ya da üniversite hastanelerinde implant tedavisi görecek olan hasta bu tedavi için genel olarak şu yolları izleyecektir;

  • Hasta öncelikle muayene olacağı devlet ya da üniversite hastanesinden randevu alır. Randevu 1 aylık süre içerisinde verilecektir.
  • Randevu günü diş hekimliği fakültesine başvurulur.
  • Hasta ilk muayenenin ardından tedavisine uygun olan bölüme sevk edilir.
  • Sevk edildiği bölümde tekrar muayene edilen hasta, tanısı konularak tedavi aşamasına alınır.
  • İmplant tedavilerinde üniversite hastanelerinde belirlenen bir güne randevu verilir ve o gün tedavi başlar. Diş hekimliği fakültelerinde ise bu randevu aylar sonrasına verilebilmektedir.
  • Hasta tedaviye özel hastanede devam etmek isterse, hastaneden verilen tedavi raporunu alabilir.
  • Verilen raporla özel hastaneden fiyat alan hasta, devletin ne kadar ödeme yapacağını öğrenerek hastanenin belirttiği şekilde SGK başvurusu yapabilir.

Devlet Hastanesi SGK İmplant Tedavi Ücreti Ne Kadardır?

Sağlık kurulu raporu alan bir hastanın devlet hastanelerinde yaptıracağı implant tedavilerinde en fazla 4 adet kemik içi implant uygulaması için işlem bedeli ile birlikte her implant başına 90 TL ödemesi gerekir.

%40 ve üzeri engellilerde durumun raporla belirlenmesi durumunda implant tedavisi için ücret alınmaz. Sağlık raporu alan hastanın 10 iş günü içerisinde tedaviye başlaması gerekmektedir. 18 yaş altı hastalarda ise sağlık raporu çıkartılmasından sonra 6 aylık süre içerisinde tedaviye başlanması gerekir.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla Paylaş!

66
633 Paylaşım, 66 points

Konuya Tepkiniz Nedir?

Şaşkın Şaşkın
72
Şaşkın
Başarısız Başarısız
25
Başarısız
Komik Komik
158
Komik
Helal Olsun! Helal Olsun!
65
Helal Olsun!
lol lol
89
lol
Aşk Aşk
78
Aşk
Aman Tanrım! Aman Tanrım!
56
Aman Tanrım!
Kazandım! Kazandım!
15
Kazandım!
Negatif

Negatif eğilimlerinizi Pozitif bakış açısına çevirmek bizim işimiz

2 Yorum yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Kaöuhastaneleri implant yapsın özellerde yapilan implant fiyatı oldukça yüksek. Ama aylarca beklememek için özele gidiyoruz. Kamu hastaneleri de olabildiğince hızlı bir şekilde tedaviyi sonuçlandırarak şekilde çalışsa çok iyi olur. SGK ödemesi çok komik rakamlar zaten hiç ödemede daha iyi. Aslında pirim ödenirken 50 -100 fazla ödense ama ozelliklediş te vatandaş mazur edilmese çok daha iyi olur.

  2. Merhabalar..yaşım 64 ssk emeklisiyim. Yaşlılığımızda rahat yaşayalım diye yıllarca pirim ödedim fakat eşim ve ben diş sorunlarımızdan dolayaı hiç rahat değiliz. ADSM implant uygulanmasının gerekli olduğunu söylüyor fakat maddi olarak durumumuz buna engel oluyor. devlet hastanelerinde tedavi olmak için iyice çürümen gerekiyor. Devlet hastanelerinde randevu almak bile çok zor ne yapacağız bilmiyorum..