Türkiye’nin en önemli market zincirlerinden birisi Bim’dir. Franchise sistemi ile bayilikler veren Bim, uygun fiyatlı ürünleri ile milyonlarca kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu kadar tercih edilir olması, sektöre girecekleri de Bim bayiliğine yönlendirmektedir. Bu yazımızda Bim marketi nasıl açılır, bayilik şartları nelerdir gibi sorulara cevap vereceğiz.
BİM NEDİR?
1995 yılında sektöre 21 mağazası ile başlayan Bim, günümüzde Türkiye genelinde 5602 şubesi ile hizmet vermeye devam etmektedir. Açık adı Birleşik Mağazalar AŞ. Olan Bim, Fas’ta 329, Mısır’da 215 şubeye sahiptir.
Bim, son yılların en popüler ve tercih edilir market zincirlerinden birisidir. Bu kadar hızlı büyümesinin ve tercih edilir olmasının nedeni, uygun fiyatları ve satış felsefesidir. Marketin 10 maddelik bir satış felsefesi bulunmaktadır. Bim satış felsefesi şu şekildedir;
- Müşteri memnuniyeti
- Uygun fiyat
- Tartışmasız iade
- Önemli markaları piyasanın altında fiyata satmak
- Ambalaj ve marka yerine ürün bedeli stratejisi
- Koli içinden satış ile masrafların düşürülmesi
- Müşteriye yakın olma
- Abartılı reklamlardan kaçınma
- Sade bir mağaza düzeni
- Yeterli personel
BİM ÜRÜNLERİNİ NASIL DAHA UCUZA SATIYOR?
Bim mağazaları, birçok marketin aksine daha sade bir görüntüye sahiptir. Marketin en büyük özelliği şık ve havalı raflar kullanmadan ürünleri direk kolilerinin içerisinden satmaktır. Bim marketlerin amacı, market içinde dekorasyona para harcayarak masraf yapmak yerine ürünleri en alt fiyattan satarak müşteri memnuniyeti kazanmaktır. Bu nedenle Bim marketler her zaman birçok ürünü daha ucuza satarlar.
Bim ’de satılan birçok ürün için zaman zaman sağlığa zararlı olduğu şeklinde asılsız haberler gündeme gelmektedir. Bim yetkilileri, bu açıklamaların asla gerçeği yansıtmadığını ve Bim ’de satılan her ürünün düzenli olarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik testlerden geçirildiğini söylemektedir.
BİM BAYİLİK NASIL ALINIR?
Bim, diğer birçok marketin aksine bayilik sisteminden çok tüm şubelerini kendi bünyesi altında tutmak ister. Bu kararın en büyük nedenlerinden birisi marka değerinin düşürülmemesidir. Şirket, markanın başka yatırımcılar ile paylaşılmasını uygun görmezler.
Franchise sistemi ile bayilik veren marketlerde genelde bayilik alan bazı kişilerin markayı kötüleyecek hareketlerde bulunması ve buna bağlı marka değerinin düşmesi, Bim yetkililerinin bu konuda tedirgin olmasına neden olmuş ve bayilik verme durumunu da oldukça zorlu bir hale getirmiştir.
BİM MAĞAZA YERİ KİRALAMA NASIL YAPILIR?
Bim, şubelerini kendi bünyesinde açma kararındaki ısrarı ve bayilik vermek istememesi nedeniyle sadece mağaza kiralama şeklinde çalışmaya açık bir işletmedir. Şartlara uygun mağazaya sahip olanlar, Bim ile iletişime geçerek mağaza kiralama yöntemi ile çalışma şansına sahiptir.
Bim mağaza yeri kiralamak için başvuru şu şekilde yapılır;
- Mağaza sahibinin adı soyadı
- Telefon numarası
- E – posta adresi
- Sahip olduğu mağazanın metrekaresi
- Sahip olduğu mağazanın satış alanı
- Sahip olduğu mağazanın bodrum ve depolama alanı
- Sahip olduğu mağazanın asma kat metrekaresi
- Sahip olduğu mağazanın bulunduğu semt – mahalle
- Sahip olduğu mağazanın bulunduğu cadde – bulvar
- Sahip olduğu mağazanın bulunduğu sokak – numara
- Sahip olduğu mağazanın bulunduğu il – ilçe
Tüm bu bilgilerin yer aldığı başvuru formu ile Bim’e başvuruda bulunan kişiler, sahip oldukları mağazayı şartlar uygun görülürse Bim market olarak kiralayabilirler.
Mağaza kiralamak için Bim Müşteri Hizmetleri Numarası: 0 850 254 44 44
Mağaza kiralamak için Bim e – posta adresi: [email protected]
Bim mağaza kiralama başvurusunun ardında değerlendirmeden olumlu sonuç çıkarsa, başvuru yapan kişi ile mağazası için 10 yıllık bir sözleşme imzalanır. Böylece mağaza 10 yıl boyunca Bim kullanımına geçmiş olur. Sözleşme dahilinde mağazanın sahip olduğu şartlara göre bir kira tutarı belirlenir.
BİM MAĞAZA KİRALAMA ÜCRETİ NEDİR?
Bim mağaza kiralama ücreti olarak net bir rakam vermek mümkün değildir. kiralanacak olan mağazanın büyüklüğü, bulunduğu yer, müşteri potansiyeli, çevresinde yer alan diğer marketler göz önünde bulundurularak bir kira tutarı belirlenecektir.
0 Yorum yapıldı