Hava yollarında çevresel etkenlere balı olarak gelişen duyarlılık olarak bilinen astım, insanların hayatını oldukça kötü şekilde etkiler. Özellikle bahar ve yaz aylarında hayatı zindan edecek kadar zorlayan astımdan kurtulmak için her türlü çare denenir. Astımdan kurtulmak için doğal yollardan da şifa bulunabilir. Bu yazımızda Astım Hastalığına İyi Gelen 10 Şifalı Bitki hakkında bilgi vereceğiz.
ASTIM NEDİR?
Astım, hava yollarının çevresel etkenlere karşı yaşadığı duyarlılıktır. Bu duyarlılık sonucunda hava yollarında ve hava yollarında bulunan mukoza zarında şişmeler meydana gelir. Yaşanan şişmeler bazen hava akımını engelleyerek kişilerin soluk alıp vermesini engelleyebilir.
ASTIMIN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Bir kişinin astım olup olmadığını anlaması için bazı belirtilere dikkat etmesi gerekir. Astım belirtileri şu şekilde sıralanır;
- Öksürük
- Hırıltılı solunum
- Göğüste tıkanma
- Göğüs sıkışması hissi
- Soluk alıp verirken çıkan ıslık sesi
- Nefes darlığı
ASTIM HASTALIĞINA İYİ GELEN 10 ŞİFALI BİTKİ NEDİR?
Astım Hastalığına İyi Gelen 10 Şifalı Bitki şu şekilde sıralanır;
- Lavanta
- Adaçayı
- Isırgan Otu
- Çörekotu Yağı
- Biberiye
- Akasya Yaprağı
- Ekinezya
- Okaliptüs
- Keçiboynuzu
- Anason Çayı
- Andız Otu
Astım hastalığına karşı lavanta kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Lavanta tatlılarda ya da demlenerek çay şeklinde tüketilebilir. Bununla birlikte lavanta ile hazırlanacak bir buhar banyosu da astıma karşı oldukça etkili olacaktır. Astım hastaları bulundukları odaya bir kaynar su ve içerisine 10 – 15 damla lavanta yağı ekleyerek rahatlama sağlayabilir.
Astım hastalığına karşı adaçayı kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Adaçayı, çay olarak tüketilmelidir. Adaçayı, astıma bağlı gelişen öksürüğün tedavisi için oldukça etkilidir. Uzun süre tüketildiği zaman astım belirtilerini ortadan kaldırır.
Astım hastalığına karşı ısırgan otu kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Isırgan otu çay ya da yemek olarak tüketilebilir. Astım ve bronşite iyi gelen ısırgan otu, ciğerlerin içindeki havayı düzenleme özelliğine sahiptir.
Astım hastalığına karşı çörekotu yağı kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Çörekotu yağı yarım çay kaşığı içilerek astım tedavisini destekleyebilir. Bunun dışında saf sızma zeytinyağı ile karıştırılarak salatalarda da kullanılabilir.
Astım hastalığına karşı biberiye kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Biberiye, içerisindeki maddeler sayesinde nefes almayı kolaylaştırır. Biberiye günde en fazla 2 kere olacak şekilde çay halinde tüketilmelidir.
Astım hastalığına karşı akasya yaprağı kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Akasya yaprağı, kurutulmuş hali ile aktarlardan temin edilebilir. Bir litre kaynamış su içerisine bir tutam akasya yaprağı konduktan sonra demlenerek tüketildiğinde astıma karşı tedavi etkisi verecektir.
Astım hastalığına karşı ekinezya kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. ekinezya çatı astım ve bronşit için oldukça faydalı çaylar arasındadır. Demlenerek ya da sallama olarak tüketilebilir. Ekinezya çayı her gün sabah – akşam tüketilmelidir.
Astım hastalığına karşı okaliptüs kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Kokusuyla bile rahatlatıcı etkiye sahip olan okaliptüs, çay olarak da tüketilebilir. Bu sayede astımın kötü etkilerinden kurtulmak mümkündür.
Astım hastalığına karşı keçiboynuzu kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Astım hastaları keçiboynuzu ya da keçiboynuzu pekmezi tüketerek ciğerlerini güçlendirebilir ve daha rahat nefes alabilir.
Astım hastalığına karşı anason çayı kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. Anason çayı, adaçayı ile aynı özelliklere sahiptir. Sakinleştirici etkisi bulunan anason çayı çubuk tarçınla demlenerek gün içerisinde tüketilebilir.
Astım hastalığına karşı andız otu kullanımı, doğru seçeneklerden birisidir. andız otu doktor onayı alındıktan sonra balla karıştırılarak tüketilebilir. Ancak aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir. fazla tüketildiğinde alerjik hastalıklara sebebiyet verebilir.
0 Yorum yapıldı